Ožujak 04, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Tijekom proteklog vikenda u sklopu obilježavanja Dana civilne zaštite na zidu Elektre Koprivnica u Koprivnici oslikan je mural koji prikazuje žurne službe.

Šesta konferencija Hanza Medije o sigurnosti cestovnog prometa bila u znaku zelene tranzicije

Više od 66 posto domaćih vozila starije od deset godina, električnih automobila i hibrida 50 tisuća. Vozila starije godine proizvodnje više sudjeluju u prometnim nezgodama, čulo se na konferenciji

Čimbenici rizika za sigurnost u prometu na cestama

Tri četvrtine poginulih na cestama (78 %) su muškarci. Putnici u automobilu (vozači i putnici) su 45 % svih poginulih na cestama.

Objavljujemo nalaze velikog istraživanja o prometnoj sigurnosti znanstvenog projekta Visoke policijske škole u Zagrebu u području sigurnosti prometa

Europski parlament odobrio je stajalište o nacrtu europske direktive prema kojem će kazne za teške prometne prekršaje, uključujući prekoračenje brzine ili vožnju u pijanom stanju, vrijediti u cijeloj EU.

Od srpnja ove godine, proizvođači automobila morat će u svako novo vozilo ugraditi tehnologije poput sustava za zadržavanje auta u voznom traku i automatsko kočenje. Uz to, kako nalaže nova odredba EK, proizvođači će morati poduzeti i mjere kako bi se automobili zaštitili od cybernapada.

Prema podacima Centra za vozila Hrvatske za 2023. godinu, povećao se i broj prvih registracija novih i rabljenih vozila

Prvi broj Hrvatskog automobilniog lista objavljen je u siječnju 1914.

 

Stranica 1 od 34