Feb 20, 2019 Last Updated 12:47 PM, Feb 20, 2019

PROGRAMI: Najnovije

NADZOR PROMETA: Rekorder s 3,4…

Rezultati pojačanog nadzora u prometu od od 15. do 18. veljače 2019. godine ...

I pješaci čine prometne prekrš…

Rezultati akcije Zaštita pješaka u Zagrebu

Oprez vozači, oprez pješaci!

Preventivno - represivna akcija "Zaštita pješaka" u Zagrebu

Ceste 2018. - Stručni seminar o prometnoj infrastrukturi i sigurnosti u prometu

Kategorija: Novosti

Već više od 40.godina tradicionalni međunarodni stručni seminar “CESTE ” mjesto je na kojem se rezimiraju rezultati postignuti na području razvitka, održavanja i gospodarenja cestama, kao i sigurnosti u prometu, te ističu novine iz područja planiranja, projektiranja i noviteti u tehnologiji gradnje u regiji i u svijetu.

Organizator ovog seminara je tvrtka TOM SIGNAL d.o.o. iz Zagreba, dugogodišnji zastupnik i distributer strojeva za obilježavanje cesta svjetski poznate marke HOFMANN iz Njemačke.

Na dosadašnja 41. održana seminara gotovo svake  godine sudjelovalo je više od 300 stručnjaka iz područja tehnike i tehnologije prometa, planiranja, projektiranja, građenja i održavanja cesta, te sigurnosti cestovnog prometa. Posebnost seminara su prateće izložbe na kojima domaći i svjetski proizvođači cestovne opreme i uređaja, prezentiraju najnovije proizvode, koji znatno unapređuju prometnu infrastrukturu i sigurnost cestovnog prometa.

Kvalitetu i značaj seminara u razvoju cestovnog prometa, osim dugogodišnje tradicije, potvrđuje i činjenica da je većina prezentiranih stručnih i znanstvenih radova implementirana u praktičnu primjenu na cestama i cestovnom prometu. Iz dosadašnjih savjetovanja i zajedničkog druženja vidi se kako cestovna struka ozbiljno, odgovorno i detaljno ispituje cestovnu prometnu problematiku, te ulaže napore na otklanjanju nedostataka na prometnicama i prometnoj infrastrukturi.

Budućnost veće sigurnosti cestovnog prometa od vizije do realizacije osnovna je zadaća seminara, stoga je to područje sve privlačnije i u bliskoj budućnosti pruža dobre mogućnosti planirane realizacije. Pored razmatranja ovih aktualnih tema, jedan od temeljnih programskih ciljeva ovog stručnog skupa o cestama jest okupiti domaće i strane stručnjake, koji će svojim raspravama razmijeniti stečena znanja i iskustva te time osigurati kvalitetnu podlogu za kreiranja strategije kvalitetnog gospodarenja i suvremenog razvitka cesta svih kategorija.

Visoko pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske gospođe Kolinde Grabar Kitarović, predstavlja priznanje i značajan doprinos seminaru, ali i podršku svim sudionicima za ostvarenje navedenih ciljeva.

Dodatno, značaj, kvalitetu i doprinos unapređenja cestovnog prometa ovog seminara već tradicionalno potvrđuju pokrovitelji seminara:
* MINISTARSTVA  MORA, PROMETA i  INFRASTRUKTURE 

* MINISTARSTVA  UNUTARNJIH  POSLOVA 

* MINISTARSTVA  GRADITELJSTVA I PROSTORNOGA UREĐENJA 

* MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA I ENERGETIKE

* HRVATSKE  KOMORE  INŽENJERA  TEHNOLOGIJE  PROMETA I  TRANSPORTA

42. stručni seminar o prometnoj infrastrukturi i  sigurnosti u prometu „CESTE 2018“ održat će se od 06.-09.03.2018. godine, u hotelu EDEN u Rovinju sa temama:

  • Sigurnost prometa i obveze u primjeni direktiva i zakonske regulative

  • “Smart city” – pametno upravljanje Infrastrukturom u gradovima

  • Razvoj i implementacija informatičkih sustava upravljanja prometnom infrastrukturom

  • ITS sustavi u funkciji upravljanja prometom

  • Inovacije u području prometne signalizacije

  • Održiva mobilnost, energetska učinkovitost i Zaštita okoliša u prometu

  • Uloga željeznice u prometnoj povezanosti

  • EU fondovi u RH

  • Urbana mobilnost

Seminaru je prisustvovalo preko 300 sudionika iz regije.

Organizator:

Detaljne informacije o seminaru mogu se naći na web stranici seminara www.tomsignal.com

Organizator:

Telefon: +385 1 3822336

Fax: +385 1 3822340

E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ured: Zvonigradska 14, Zagreb

 


0
0
0
s2sdefault