ROADPOL AKCIJA: Građani predlažu nadzorne točke prebrze vožnje

Prijedloge lokacija za nadzor brzine građani mogu dostaviti elektroničkom poštom na adresu zagrebacka@policija.hr od utorka, 2. travnja do petka 12. travnja 2024. godine

U skladu s planom aktivnosti organizacije „ROADPOL-a“ od 15. do 21. travnja 2023. godine provesti će se preventivno represivna akcija „Nadzor brzine kretanja vozila“, dok će se 19. travnja od ponoći do 24 sata provoditi 24-satni pojačani nadzor brzine kretanja vozila.

Policijski službenici pritom nadziru brzinu odobrenim metodama i uređajima, a prijestupnici se zaustavljaju i kažnjavaju na licu mjesta. Također, prekršaji brzine utvrđuju se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila.

Prekršaji prekoračenja dopuštene brzine kretanja događaju se svakodnevno u svim europskim zemljama.

Neprilagođena i nepropisna brzina kretanja najčešći je uzrok smrti na prometnicama Europe te je stoga među prekršajima kojima se ROADPOL ciljano bavi u svojim operativnim akcijama.

Prekršaji brzine moraju se dosljedno kažnjavati posebno usmjerenim nadzorima na cestama, a cilj je da se počinitelji tih prekršaja isključe iz prometa.

Pozivamo građane da nam od utorka, 2. travnja do petka 12. travnja 2024. godine na e-mail adresu zagrebacka@policija.hr predlože lokacije na kojima smatrate da bi bilo korisno provoditi pojačani nadzor brzine kretanja vozila.