PRELOG: Održana preventivna akcija "Budi vidljiv, budi siguran"

Neposredno prije i nakon mise zornice te u sklopu robnog sajma, preloški kontakt policajci proveli su aktivnosti usmjerene prema najugroženijim sudionicima u cestovnom prometu

 

Dana, 23. prosinca u jutarnjim satima u Prelogu na Trgu svetog Jakoba i Trgu Slobode, kontakt policajci Policijske postaje Prelog Spomenko Gojsek i Miroslav Taradi, proveli su aktivnosti iz preventivne akcije „Budi vidljiv, budi siguran“.

 

 

Svojom nazočnošću potporu akciji pružili su gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, zamjenik gradonačelnika Zdravko Kvakan, pročelnik u Gradu Prelogu Željko Poredoš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, župnik u Župi svetog Jakoba u Prelogu prečasni Antun Hoblaj, načelnik Policijske postaje Prelog Zdravko Kolarić i voditeljica poslova prometne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave međimurske Alenka Hošnjak.

 

 

Na informativnim punktovima policije građanima su podijeljeni promotivni materijali (reflektirajuće prsluci i trakice) pribavljeni sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Vijeća za prevenciju Grada Preloga.

 

 

Ovom zajedničkom preventivnom aktivnošću policije i Grada Preloga građanima je podijeljeno tristotinjak reflektirajućih materijala. Tom prilikom skrenuta im je pozornost na striktno poštivanje zakonske regulative vezano za sudjelovanje pješaka i biciklista u cestovnom prometu. Osnovni cilj ovakvim aktivnosti usmjerenih prema najugroženijim sudionicima u prometu da se kod njih podigne svijest o potrebi obilježavanja reflektirajućim materijalom u prometu, a samim time i poboljša stanja sigurnosti u cestovnom prometu.

 

 

Ujedno, posjetitelji informativnih punktova policije upoznati su i s provođenjem preventivnih aktivnosti iz operativne akcije "Mir i dobro". Građanima su pojašnjene zakonske odredbe vezano za korištenje pirotehničkih sredstava te kao njima pravilno rukovati, a sve s ciljem izbjegavanja ozljeđivanja u predblagdansko i blagdansko vrijeme.