U Čakovcu provedena akcija "Ne budite označeni"

Osnovni cilj ovakvih i sličnih akcija je dodatna senzibilizacija građana na potrebe i prava osoba s invaliditetom te poštivanje zakonskih odredbi koje omogućavaju osobama s invaliditetom lakši pristup parkirnim mjestima

 

Prošlog vikenda, točnije u subotu 3. veljače u prijepodnevnim satima na području grada Čakovca, policijski preventivci iz Postaje prometne policije Čakovec, Dunja Vibovec, Miroslav Hošnjak i Karmen Tomašić zajedno s članovima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije proveli su preventivno represivnu akciju "Ne budite označeni".

 

 

Akcija je bila usmjerena prema svim sudionicima u prometu s ciljem skretanja pozornosti građana na problem parkiranja na mjestima rezerviranim za vozila osoba s invaliditetom. Vrlo često na parkirnim mjestima striktno namijenjenim osobama s invaliditetom, parkiraju svoje automobile sudionici u prometu koji na to nemaju pravo.

 

 

Policijski službenici i članovi društva osoba s tjelesnim invaliditetom obilazili su parkirališta kod većih trgovačkih centara te pritom dijelili informativne letke "Jeste li i Vi invalid", dok su policijski službenici sankcionirali neodgovorne sudionike u prometu. Tijekom akcije ukupno su utvrđena četiri prekršaja nepropisnog parkiranja vozila na mjestu za parkiranje vozila osoba s invaliditetom.

 

 

Ovakvim i sličnim akcijama doprinosi se većoj senzibilizaciji građana na potrebe i prava osoba s invaliditetom te poštivanju zakonskih odredbi koje omogućavaju osobama s invaliditetom lakši pristup parkirnim mjestima.

 

.....

Foto: PU međimurska