SLUNJ: "Vikend rekorder" napravio niz prometnih prekršaja za koje je kažnjen novčanom kaznom od 4290 eura!

Provedene preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene su na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja

 

Tijekom proteklog vikenda od 19. do 21. siječnja na području Policijske uprave karlovačke provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu i sankcioniranje prekršaja.

 

Tom prilikom utvrđeno je 160 prekršaja, a od toga se tri prekršaja odnose na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola, 67 na prekoračenje brzine kretanja vozila, 16 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te šest na korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

 

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 41-godišnjeg vozača osobnog automobila na području Slunja, a iznosila je 1,78 promila.

 

Prema navodima Večernjeg lista, višestruki počinitelj prometnih prekršaja kažnjen je jučer, 21. siječnja, na nadležnom sudu novčanom kaznom od 4290 eura. Policijska uprava karlovačka navela je što je 41-godišnji vozač na području Slunja napravio te dodala kako je doveden na Općinski sud uz optužni prijedlog.

 

Policijski službenici utvrdili su, kako ističe PU karlovačka, da je 41-godišnjak u subotu, 20. siječnja, u večernjim satima upravljao osobnim automobilom riječkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,78 g/kg.

 

Nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je više puta prelazio vozilom u traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera. Također, utvrđeno je kako nije koristio sigurnosni pojas te kako nije imao propisanu zimsku opremu.

 

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila bila je 105 km/h na državnoj cesti D-1, na dijelu prometnice gdje je ograničenje 80 km/h.

 

....

Više na poveznici:

https://www.vecernji.hr/vijesti/vozac-kaznjen-s-4290-eura-policija-otkrila-koje-je-sve-prekrsaje-napravio-1740522