ČAKOVEC: Preventivna akcija „Umirovljenici u prometu“

Cilj akcije je da se preventivnim aktivnostima i edukacijom, postignu učinci generalne prevencije, postizanje većeg stupnja sigurnosti u cestovnom prometu te da se podigne svijest o poštivanju prometnih propisa

 

U petak, 19. siječnja 2024. godine u Čakovcu, Domu za starije i nemoćne osobe „Depadansa“, policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Čakovec provela je aktivnosti iz preventivne akcije „Umirovljenici u prometu“.

Na tribini je prisustvovalo ukupno 45 korisnika doma te je posebna pažnja posvećena pridržavanju sigurnosnih pravila ponašanja u prometu i prometnih propisa na njima zanimljiv  prihvatljiv način (prelazak preko kolnika, nošenje reflektirajuće odjeće, vožnja biciklom po cesti, uporaba svjetala na biciklu i dr.), postupajući u skladu s policijskom etikom glede uljudnosti, profesionalnosti i taktičnosti.

 

 

Cilj akcije je da se preventivnim aktivnostima i edukacijom, postignu učinci generalne prevencije, postizanje većeg stupnja sigurnosti u cestovnom prometu te da se podigne svijest o poštivanju prometnih propisa.

 

Korisnike doma, umirovljenike se educiralo o važnosti poštivanja prometnih propisa i mogućim opasnostima u prometu na cestama te su aktivno raspravljali o tematici sigurnosti cestovnog prometa i njih kao sudionike u prometu.

 

 

Sudionicima je podijeljen promidžbeni materijal pribavljen od sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije, Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije (reflektirajuće trakice, bljeskalice, reflektirajuće torbe, privjesci, majice) te informativni letci „Biciklisti, pažnja!“ i „Pješaci sigurno u prometu“.