Ožujak 28, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

VELIKA NOVOST ZA STRANCE: Procesuiranje prometnih prekršaja prilikom granične kontrole za vozače vozila registriranih izvan država EU te počinitelje prekršaja bez prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj

Upravljate vozilom koje je registrirano izvan granica Europske unije, a nakon počinjenog prekršaja mislite napustiti Hrvatsku bez plaćanja kazne? Ne može! Granična policija raspolaže podacima i kroz novu aplikaciju će naplatiti prekršaj prilikom granične kontrole!

 

Nakon što je u lipnju u Zadru u rad pušten Centralno ispisno mjesto Zadar, u nastavku projekta „Unaprjeđenje i modernizacija rada prometne policije“ obavještavamo o novoj mogućnosti hrvatske policije, a koja je u primjeni od 31. kolovoza ove godine.


Naime, u nastavku ovog sveobuhvatnog projekta modernizacije i digitalizacije rada prometne policije, policijski službenici su počeli raditi s novom aplikacijom. Pomoću ove aplikacije imaju uvid u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka država izvan Europske unije, a s kojima su vozači počinili prometni prekršaj na području Hrvatske. Prilikom obavljanja granične kontrole, granični će policajci utvrditi vlasnika vozila te kroz navedenu aplikaciju procesuirati prometni prekršaj.


Jednako tako, po dolasku na granični prijelaz, policijski službenici će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili stalno boravište u Republici Hrvatskoj, a imaju neplaćene kazne za počinjene prekršaje, kroz aplikaciju uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati počinjeni prekršaj.


Na ovaj se način se u značajnoj mjeri olakšava procesuiranje prometnih prekršaja počinjenih vozilima registriranim izvan Europske unije, kao i procesuiranje prekršaja za osobe sa prebivalištem ili stalnim boravištem izvan Republike Hrvatske. S druge pak strane počinitelji prekršaja brže i jednostavnije reguliraju neplaćene kazne za počinjenje prekršaje.