Listopad 03, 2023

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

21. RUJAN: Dan bez poginulih u prometu

Dana 21. rujna obilježava se „Dan bez poginulih u prometu“. Na taj dan prošle, 2021. godine, u šesnaest država sudionika projekta nije bilo poginulih osoba u prometu, a ukupno su poginule 34 osobe, najmanji broj do sada od kada se ovaj dan obilježava. U Republici Hrvatskoj u prometnim nesrećama tog dana smrtno su stradale tri osobe.

 

Svaki dan u prosjeku 70 ljudi pogine na cestama u Europi. Obilježavanjem „Dana bez poginulih u prometu, želimo smanjiti ovaj broj na nulu barem jedan dan u godini. Zato pozivamo sve sudionike u prometu da preispitaju svoje ponašanje na cestama.

 

Cilj kampanje je pokazati da se zajedničkim naporima i sviješću svih sudionika u prometu može osigurati nula smrtno stradalih na cestama barem jedan dan. A ako se to dogodi, to bi značilo da se to može postići bilo kojeg dana.

 

Ovaj ROADPOL-ov projekt podržava svih 30 država članica Europske mreže prometne policije, kao i velik broj međunarodnih organizacija i inicijativa i njihovih čelnika, pa tako i hrvatska policija.

 

Uključite se i Vi te medijski popratite ove aktivnosti kako bi svi zajedno pridonijeli da dan bez poginulih u prometu uistinu i bude dan bez poginulih u prometu.

Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 22 Rujan 2022 08:41