Ožujak 29, 2024

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Eko vožnja je sigurna i štedi gorivo

Zaštita okoliša i sigurnost u prometu su usko povezani: ekonomičan način vožnje daje više sigurnosti. Potrošnja goriva i emisije ne ovise samo o vozilu i njegovoj tehnici, već i u velikoj mjeri o individualnom stilu vožnje

Ušteda goriva do 25% moguća je pomoću pametnog načina vožnje, i to bez ograničenja komfora i užitka u vožnji.

Zajednička akcija "Novi način vožnje – pametno, sigurno, dalje" objedinjuje različite društvene snage iz područja politike, industrije i udruga.

Deklarirani cilj je da se svim vozačicama i vozačima na raspolaganje stave kvalitativno visokovrijedne usluge kako bi i sami u praksi mogli profitirati od ovog pametnog stila vožnje.

Pametno se voziti uz isti komfor i užitak u vožnji znači da s istim spremnikom možete doći dalje. Dakle, štedite gorivo i novac, smanjujete habanje svog vozila, vozite još sigurnije, da se u cestovnom prometu krećete još opuštenije i da istovremeno dajete važan doprinos zaštiti okoliša i klime.

...

Prenosimo Vam dijelove priručnika za instruktore vožnje "Na putu ka EKO-vožnji" kojeg je uz potporu Europske komisije izdao VDC Centar. Uvod priručnika potpisala je Vlasta Perotić.

« Kako voziti u kružnom toku? Kako voziti u skladu s prirodom? »
na vrh članka