UDRUGA SIGURNA CESTA: Slikovnica Sretno i sigurno u vožnji - Djeca putnici u vozilima roditelja

Nakladnik Sigurna cesta izdao je drugu slikovnicu iz serijala MUDRO I SIGURNO U PROMETU uz pomoć i potporu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa.

 

Na taj način Sigurna cesta postupno ispunjava jedan od svojih zadanih ciljeva – pripremu i izdavanje pomoćnog sredstva za rad s djecom u dječjim vrtićima na podizanju prometne kulture i razvoju prometne preventive.

 

Ova, kao i ranije izdana slikovnica PAŽLJIVO I SNALAŽLJIVO PJEŠICE – Djeca pješaci u prometu, namijenjena je djeci vrtićkog i predškolskog uzrasta, njihovim odgojiteljicama, ali i roditeljima djece – kao edukativni materijal, za stjecanje temeljnih znanja o prometu, odgajanje za sigurno sudjelovanje u prometu, usvajanje osnova prometne kulture i sigurno ponašanje u prometu.
Slikovnica je koristan didaktički materijal i platforma za rad u dječjim vrtićima u području prometne preventive i sigurnosti cestovnog prometa. Kao edukativni materijal za roditelje, slikovnica pridonosi njihovom informiranju o važnosti propisnog i kulturnog ponašanja u prometu te razvoj kompetencija za svrhovito i uzorno ponašanje u prometu.


Kreativna ideja: mr.sc. Nenad Zuber, dipl. inž. prometa
Autori: mr.sc. Nenad Zuber i Stiv Cinik;

 

U provedbi akcije, policijskim službenicima na terenu, pridružiti će se članovi Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije, Gradsko društvo osoba s invaliditetom grada Đurđevca i Udruga osoba s invaliditetom Grada Križevaca.

 

Recenzije su napisali:

dr. sc. Milan Matijević,

mr.sc. Miron Huljak i

Zlata Gunc, dipl. pedagog, stručna suradnica-savjetnica u Dječjem vrtiću Ivane Brlić Mažuranić u Zagrebu.