KARLOVAC: Policajci odradili pripremu i trening vožnju. Motociklisti, učinite to i vi!

Svake godine policijski službenici koji redovitu službu obavljaju na policijskim motociklima pravovremeno se kroz trening vožnju i pripremu na poligonu pripremaju za nadolazeću sezonu. Stoga je za njih 16. i 17. ožujka organiziran i proveden trening sigurne vožnje. Trening je odrađen na pripremljenom poligonu na ŠRC Korana u Karlovcu uz nazočnost instruktora policijske vožnje s Policijske akademije, a tom prilikom policijski službenici prošli su obuku vožnje spretnosti i kondicijske vožnje. Kroz ovakav vid treninga pripremili su se za nadolazeću sezonu s ciljem sigurnijeg kretanja u prometu, a sve kako bi na siguran način mogli preventivno i represivno djelovati prema svim sudionicima u prometu.

Na dvodnevnom treningu i obuci policijskim službenicima priključili su se i pripadnici Vojne policije Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

 

Dolaskom povoljnijih vremenskih prilika započinje sezona intenzivnije vožnje mopeda i motocikala, odnosno, povećava se broj vozača mopeda i motocikala u prometu. Iz tih razloga sve sudionike u prometu pozivamo na dodatni oprez, posebice da se pridržavaju zakonskih propisa u cilju njihove sigurnosti i sigurnosti svih ostalih sudionika u prometu. Vozačima mopeda i motocikala prije stupanja na prometnice u ovoj sezoni savjetujemo da provjere tehničku ispravnost uređaja na svojim vozilima, da provjere ispravnost svoje opreme i da ju obavezno koriste, da prilagode brzinu vožnje uvjetima na cesti, da ne voze slalom između vozila i naravno da se pridržavaju svih zakonskih propisa, jer posljedice prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikala znaju biti vrlo teške i u dosta slučajeva završavaju sa smrtnim posljedicama. Podsjećamo, ceste nisu piste, budite odgovorni i savjesni sudionici u prometu!