KRIŽEVCI: Prometna preventiva za osnovnoškolce - Sigurno u prometu

Odličan primjer kako pomicati svijest i prometnu kulturu kod mladih

 

Policijska postaja Križevci u suradnji sa Auto moto klubom Križevci već dugi niz godina provodi i sudjeluje u velikom broju preventivnih akcija i natjecanja preko dječjih vrtića i osnovnih škola koje djeluju na području Grada Križevaca i općina, te na taj način promiču svijest i prometnu kulturu kod mladih koji tek počinju samostalno sudjelovati u prometu na cesti kako bi se isti na najbolji mogući način pripremili za sudjelovanje u prometu i dobili temelj za daljnje prometno obrazovanje i kako bi se u budućnosti stanje sigurnosti u cestovnom prometu svelo na još veću razinu te smanjilo događanje prometnih nesreća i stradavanje sudionika na prometnicama, posebno mladih.

 

 

Shodno navedenom tijekom mjeseca ožujka ove godine policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Križevci, prisustvovao je natjecanju u Osnovnim školama u Križevcima i to „Ljudevit Modec“, „Vladimir Nazor“, Osnovnoj školi u mjestu Kalnik i Sveti Ivan Žabno kojom prilikom su iz svake škole od ukupno 78 djece, izabrana dva najspretnija učenika i dvije najspretnije učenice koje će predstavljati svoju školu na Županijskom natjecanju koje će se održati dana 30. travnja .2021. godine u gradu Đurđevcu.

 

 

Ovom prilikom svim sudionicima je prije početka natjecanja održana kratka demonstracija znakova koje daju policijski službenici rukama i položajem tijela prilikom upravljanja prometom, te kratka edukacija usmjerena na njihovo sudjelovanje kao biciklista u prometu, te korištenje obilježenih biciklističkih staza i traka.