VINKOVCI: Prometna blagdanska pozivnica

U organizaciji Policijske uprave vukovarsko-srijemske i u suradnji s “MAK teatrom” iz Zagreba, a uz potporu Ravnateljstva policije i Grada Vinkovaca, u Dječjem domu Sv. Ana u Vinkovcima održana je edukativna aktivnost u okviru Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa pod nazivom “Prometna blagdanska pozivnica”, usmjerena na prevenciju stradavanja jedne od najranjivijih skupina sudionika u prometu-djece.

 

 

Mališani dječjeg doma Sv. Ana Vinkovci ugostili su i svoje prijatelje iz Osnovne škole Ivana Mažuranića. Djeca su zajedno izrađivala božićne ukrase i ukrašavala božićno drvce, a zabavno-edukativni dio druženja najavili su voditeljica Službe prevencije u Ravnateljstvu policije Sandra Veber, načelnik PU vukovarsko-srijemske Fabijan Kapular i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić ulaskom na početku programa s rukama punim poklona.

 

 

Jedinstveni Djed Božićnjak, ujedno i prometni znalac, nije samo dijelio darove i pjevao božićne pjesme. Dapače, kroz zanimljive priče i šale upoznao je mališane sa svim opasnostima koje vrebaju na cesti i ponukao da se aktivno uključe u neobičnu predstavu preuzimanjem glavnih rola-prometnih znakova i policajaca.

 

No kako bi se i iduće godine mogli uoči božićnih i novogodišnjih blagdana ponovno družiti s policajcima, mališani iz dječjeg doma i njihovi prijatelji morali su obećati Djedu Božićnjaku kako će kroz čitavu narednu godinu biti savjesni i odgovorni sudionici u prometu.