Prometna kultura za najmlađe u OŠ Josipa Račića Zagreb

U OŠ Josipa Račića-Zagreb je održana edukacija “Programa prometne kulture za najmlađe” s učenicima drugih razreda.

 

U ovoj školi smo već dvije godinu za redom te nam je iznimno drago da su djeca i u ovoj školi dobili nešto novo,zabavno i jako,jako edukativno a to je Program prometne kulture za najmlađe !!

 

S ciljem obogaćivanja edukativnog programa i ovoga su nam se puta pridružile partnerske službe pa su tako mališani nakon teorijskog dijela i svoje prve vožnje u malim automobilima imali prilike učiti i o zaštiti od požara . Za to su zaslužni DVD Prečko kojeg je predstavljao gosp. Mladen Ivačević ,Vladimir Crnić i Borna Kamber.

 

DVD Jarun su predstavljali gosp.Božidar Ferk ( vatrogasac dočasnik I klase ) i gosp.Marko Martinko. Polaznicima su pokazivali vatrogasnu opremu i upozoravali ih na opasnosti i zaštitu od požara. Oni su demonstrativno palili i gasili djeci vatru, a svi su s velikim zanimanjem gledali u vatrogasno vozilo. Veliko hvala na sjajnoj radionici !

 

Cijenjeni vatrogasci do sljedeće zajedničke edukacije : vatru gasi brata spasi !!!

 

Zanimljivu radionicu prve pomoći održao je volonter Kluba mladih CK Zagreb gosp. Ivor Pondelak, koji je učenike upoznavao s osnovama pružanja pomoći kod lakših ozljeda. S učenicima je također prošao kroz poziv hitne medicinske pomoći i načine zaustavljanja lakših krvarenja. Mališani su naučili mnoštvo korisnih stvari i vjerujemo da će im stečeno znanje biti od pomoći u svakodnevnom životu. Hvala na trudu .

 

Glavni instruktor i predavač gosp. Domagoj Štetner usmjeravao je mlade vozače na prometnom poligonu i brinuo se za poštivanje pravila sigurnosti u prometu. Učenici su bili jako pažljivi tijekom predavanja na kojemu su učili o prometnim propisima pa tako nije bilo potrebe za intervencijom, Zahvaljujemo gospodinu Štetneru.

 

 

Iskustvo jedne polaznice:

 

Svidjelo mi se kako su nam stričeki objašnjavali kako se treba ponašati u prometu i kako voziti autiće. Jednom sam prošao kroz žuto i sudario se s drugim automobilom. Mislim da sam malo prebrzo vozio, ali baš je bilo super. Na kraju smo se svi zajedno fotografirali.

 

Od velike pomoći danas su nam bile i učenice školske prometne jedinice 8 razreda koje suvereno upravljale u svim situacijama.

 

Posebnu zahvalu upućujemo prisutnim učiteljicama te učiteljici gđi. Monji Stipić na uspješnoj organizaciji cijele manifestacije.

 

Šaljemo puno pozdrava svim sudionicima i jedva čekamo idući susret!

 

Djeco, oprezno u prometu!