Uživaj u tjednu besplatnog bicikliranja!

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, nextbike sustav javnih bicikala kao održivi gradski prijevoz svojim korisnicima osigurava razne pogodnosti i potiče građane da istraže prednosti bicikliranja

 

  • Tjedan dana besplatnog bicikliranja za sve koji se prijave na info@nextbike.hr u periodu od 16. do 22.09.2019.

  • 14.09. VG-ZG-VG biciklijada sa startom u 14:30 sati, ispred Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica.

  • 19.09. BESPLATNA EDUKACIJA ZA ODRASLE o sigurnom bicikliranju, od 16 do 19 sati, Boćarski dom, Prisavlje 2, Zagreb.

 

 

  1. POGODNOSTI ZA POSTOJEĆE I POTENCIJALNE NEXTBIKE KORISNIKE

BESPLATNO JEDNODNEVNO KORIŠTENJE bicikala nextbike korisnicima, 16.09. od 0 do 24 sati čime će se obilježiti početak Europskog tjedna mobilnosti i promicati održiva prijevozna sredstva.

BESPLATNA TJEDNA PRETPLATA za testiranje nextbike usluge u gradu Zagrebu. Poklon bon besplatne tjedne pretplate u vrijednosti od 100 kn moguće je preuzeti 16.09., od 7 do 11 sati kod nextbike tima na Glavnom kolodvoru ili se javiti na info@nextbike.hr u periodu od 16. do 22.09.2019.

Više informacija o nextbike sustavu javnih bicikala dostupne su na www.nextbike.hr

 

  1. VG-ZG-VG TREĆE IZDANJE BICIKLIJADE koja će se održati 14.09. sa startom iz Velike Gorice promičemo dobar odnos između susjednih gradova koje povezuje nova biciklistička staza te korištenje javnih bicikala kao odlične dopune javnom gradskom prijevozu. Prijave su otvorene do 13.09., a više informacija moguće je pronaći na Nextbike Croatia Facebook stranici.

  2. BESPLATNA EDUKACIJA ZA ODRASLE (18+) O SIGURNOM BICIKLIRANJU U GRADSKOM PROMETU

Zbog sve većeg broja stradalih u prometu, prvenstveno zbog nepoznavanja prometnih propisa i neadekvatne biciklističke infrastrukture, nextbike sustav javnih bicikala već nekoliko godina zaredom u suradnji s Udrugom sigurnost u prometu organizira besplatnu edukaciju o sigurnom bicikliranju za odrasle. Uče se prometni propisi, prva pomoć i praktična vožnja na poligonu, a cilj joj je omogućiti polaznicima sigurnije i što bezbrižnije kretanje gradom bez straha od policijskih kazni.

Teoretski i praktični dio ove zabavno-edukativne radionice održat će se 19.09. od 16 do 19 sati u Boćarskom domu, Prisavlje 2. Prijave su otvorene do 18.09. na info.kontakt.sup@gmail.com

 

Tijekom šest godina postojanja, nextbike sustav javnih bicikala širi i omogućava ideju dijeljenja bicikala među stanovnicimau 20 gradova u Hrvatskoj. Više nije potrebno posjedovati vlastiti bicikl i brinuti o njegovom održavanju jer nextbike sustav pruža fleksibilnost kretanja unajmljivanjem i odjavljivanjem bicikala na različitima stanicama u različitim gradovima uHrvatskoj ili šire jer je jedna registracija dovoljna za cijeli svijet!

 

Najpovoljniji i najjednostavniji prijevoz koji značajno smanjuje emisiju štetnih plinova, buku, prometne gužve i probleme s parkiranjem sve je više prepoznat kao dopuna gradskom prijevozu za odlazak na posao, na fakultet, za rekreaciju ili obavljanje svakodnevnih obaveza. Održiva mobilnost prepoznaje javni bicikl kao neizostavni dio gradske infrastrukture, a tijekom Europskog tjedna mobilnosti želimo dodatno potaknuti ljude da isprobaju korištenje javnog bicikla i istražeprednosti bicikliranja.