KRIŽEVCI: Info točka o prometnoj sigurnosti za bicikliste

Vozačima bicikala skrenuta je pozornost na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati

 

S obzirom da se na području Policijske Postaje Križevci bilježi sve veći broj vozača bicikala koji krše prometne propise u vidu vožnje pod utjecajem alkohola, ne korištenje reflektirajućih prsluka ili reflektirajuće biciklističke odjeće ili druge reflektirajuće oznake, kao i vožnje sa tehnički neispravnim biciklima i to površinama koje nisu namijenjene za njihovo kretanje, policijski službenici Policijske postaje Križevci su dana 28. svibnja, odnosno u petak održali info točke na najugroženijim lokacijama na području grada Križevaca i to u Ulici Franje Račkog, Kalničkoj ulici i u Ulici Ivana Lepušića.

 

 

Ovom prilikom vozačima bicikala skrenuta je pozornost na obveze koje kao sudionici u prometu moraju poštivati, kao i na posljedice i sankcije koje ih slijede ukoliko se istih ne pridržavaju. Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno, dijeljeni su i preventivni letci i brošure te reflektirajući prsluci, a poseban naglasak usmjeren je na problem konzumacije alkohola a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti.

 

 

Cilj ovih preventivnih akcija je pozitivno utjecati na svijest svih sudionika u prometu, a posebno na svijest vozača bicikala s obzirom da oni čine jednu od najranjivijih i najugroženijih kategorija sudionika na našim cestama.