DUBROVNIK: 15.000 kuna kazne za vožnju motocikla bez dozvole i tromjesečna zabrana

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 11 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozljeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je osam prometnih nesreća

 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 729 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 345 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 110 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 11 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 71 osoba je sankcionirana zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 32 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 49 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.

 

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

 

Najveća koncentracija alkohola od 1,11 g/kg izmjerena je u večernjim satima u subotu, 22. svibnja, 29-godišnjaku koji je s mopedom dubrovačkih registarskih oznaka zaustavljen prilikom prometne kontrole u Žuljanskoj ulici.

Također je utvrđeno da vozač mopedom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje mopedima.

Vozač je isključen iz prometa te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 15 tisuća kuna i tromjesečna zabrana upravljanja vozilima AM kategorije što je ujedno i najveća novčana kazna izrečena u proteklom tjednu.