MOLVE: Kontaktni info pult o prometnoj sigurnosti

Dana 27. siječnja 2023. u Molvama, u sklopu preventivnih aktivnosti Policijska postaja Đurđevac postavila je info-pult usmjeren na „Četiri ubojice u prometu“ - alkohol, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela te na mlade vozače.

 

U kontaktu, policijski službenici su građanima ukazali na nužnost poštivanja prometnih propisa, posebice odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na alkoholiziranost vozača, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela, te na opasnosti kršenja drugih prometnih propisa i pozvali ih da i nadalje poštuju prometne propise.

 

 

Na info-pultu sudionicima u prometu davani su savjeti za sigurno sudjelovanje u prometu kao i na posljedice i sankcije koje ih slijede ukoliko ih se ne pridržavaju. Osim savjeta kako se u prometu ponašati odgovorno i sigurno dijeljeni su promotivni leci, privjesci za ključeve, blokovi za pisanje i drugi promotivni materijali, a poseban naglasak usmjeren je na problem konzumacije alkohola, a potom i sudjelovanja pod utjecajem alkohola u prometu na cesti.

 

stavak 1.- osobe s 80 ili više posto tjelesnog oštećenja, odnosno osobe koje imaju oštećenje donjih ekstremiteta 60 ili više posto, mogu propisanim znakom pristupačnosti označiti vozilo u kojem se prevoze.

stavak 2.- prava koja proizlaze iz znaka pristupačnosti ne smije koristiti osoba koja nije osoba s invaliditetom.

novčanom kaznom u iznosu od 90 eura kaznit će se za prekršaj fizička osoba koja svoj znak pristupačnosti ustupi drugoj osobi na korištenje ili koja ga koristi suprotno odredbi stavka 2. ovoga članka.