DUBROVNIK: Tijekom proteklog vikenda najviše prebrzih

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene. S materijalnom štetom zabilježeno je šest prometnih nesreća.

 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 229 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 229 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 14 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 6 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 3 osobe su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

 

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 15 mjera poduzetih zbog upravljanja neregistriranim vozilom. Skrećemo pozornost na činjenicu da su stanice za tehnički pregled otvorene i da svi oni kojima je istekla registracija vozila mogu takva vozila uredno registrirati i osigurati. Novčana kazna za navedeni prekršaj je 700 kuna ukoliko je važenje prometne dozvole istekle do 15 dana, a 2000 kuna ukoliko je važenje prometne dozvole isteklo za više od 15 dana. Policija će u narednom periodu posebnu pozornost posvetiti nadzoru upravo ove vrste prekršaja.

 

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u Dubrovniku

 

Najveća koncentracija alkohola od 1,27 g/kg izmjerena je u večernjim satima, 24. travnja, 30-godišnjaku koji je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u semafor nakon čega je napustio mjesto prometne nesreće bez da je vlasniku semafora ostavio svoje podatke i podatke o vozilu.

Vozač je ubrzo pronađen i smješten u policijske prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstava te je zbog počinjenih prometnih prekršaja sankcioniran novčanom kaznom od 10 tisuća kuna što je ujedno najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu.