DAJ MALO DA VOZIM: Otac je učio sina voziti i to na auto-cesti!

Na auto-cesti Zagreb-Lipovac u smjeru Zagreba kod odmorišta Rastovica, jučer, 27. kolovoza, oko 11,50 sati, u nadzoru i kontroli prometa zatečen je 15-godišnjak iz Babine Grede koji je upravljao osobnim vozilom daruvarskih registracijskih oznaka i to u prisutnosti i uz odrobrenje oca, 42-godišnjaka iz Babine Grede, koji je sjedio na suvozačkom mjestu.  


            S obzirom na utvrđen prekršaj iz članka 216. st.1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv maloljetnika slijedi podnošenje Optužnog prijedloga i dostava obavijesti nadležnom centru za socijalnu skrb, dok je ocu na mjestu događaja izdan prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz članka 229. st.2., kažnjiv po stavku 6., istog članka, Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 3.000,00 kuna.
 
U  navedenom primjeru vidljivo je grubo kršenje prometnih propisa koje je  maloljetnik počinio u prisutnosti roditelja, koji je bio dužan poduzeti mjere roditeljske skbi te spriječiti i nedozvoliti činjenje prekršaja, zbog čega se upozoravaju svi sudionici u prometu da poštuju prometne propise, da brinu o zaštiti i dobrobiti djece i maloljetnika ne izlažući ih opasnosti, a samim tim i druge sudionike u prometu.