Započela izradba Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje od 2021. do 2030. godine

Na Fakultetu prometnih znanosti, 23. rujna 2020., održan je 1. Sastanak Stručnog povjerenstva za izradu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje od 2021. do 2030. godine

 

Odlukom ministra dr. sc. Davora Božinovića imenovano je Stručno povjerenstva za izradu NPSCP 2021.-2030., čiji su koordinatori izrade, uz Ministarstvo unutarnjih poslova, i Zavod za prometno planiranje Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

 

 

 

Dana 23. rujna 2020. u prostorima Fakulteta održan je 1. sastanak Stručnog povjerenstva kojem su prisustvovali članovi Povjerenstva, odnosno predstavnici nadležnih ministarstava, Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta, Hrvatskog autokluba i drugih institucija.

 

 

Nakon uvodnih govora prodekana za poslovanje prof. dr. sc. Mladena Nikšića ispred Fakulteta prometnih znanosti te Voditelja Stručnog povjerenstva gosp. Josipa Mataije i njegovog zamjenika doc. dr. sc. Rajka Horvata, predstojnik Zavoda za prometno planiranje, doc. dr. sc. Marko Ševrović, ujedno i zamjenik predstavnika Fakulteta pri Povjerenstvu, održao je prezentaciju projekta Analiza kritičnih čimbenika nastanka prometnih nesreća koji je ujedno i podloga za izradu novog Nacionalnog plana. Osim predstavljanja rezultata statističkih analiza i baza podataka o prometnim nesrećama na području Republike Hrvatske za razdoblje posljednjih osam godina (2010. – 2018.), dat je prijedlog metodologije za izradu NPSCP 2021.-2030. Prijedlog je prihvaćen od strane svih prisutnih članova Povjerenstva te su predloženi tematski radni sastanci na kojima će se dogovarati ciljevi i definirati mjere te plan provedbe i praćenja uspješnosti NPSCP 2021.-2030.