ZAGREB: Besplatno korištenje gradskih bicikala

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti svi građani Zagreba imaju priliku besplatno voziti gradske bicikle na 24 sata i sudjelovati u besplatnoj edukaciji za odrasle bicikliste

 

Zagrepčani 16. rujna imaju priliku voziti Nextbike javne gradske bicikle besplatno, a sve što je potrebno je preuzeti nextbike aplikaciju (App store trgovina  / Google Play trgovina) i aktivirati svoj račun.

Time će, neovisno radi li se o postojećim ili budućim korisnicima, građani moći sudjelovati u obilježavanju početka ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti pod sloganom „Mobilnost s nultim emisijama za sve“ vozeći se na dva kotača.

Besplatna edukacija odraslih biciklista

Za bolje poznavanje prometnih propisa i pravila za vješto upravljanje biciklom, organizirana je, već tradicionalna, Škola bicikliranja za odrasle 18+, koja će se u sklopu Europskog tjedna mobilnosti održati u subotu 19. rujna od 11 do 13 sati kod Boćarskog doma na Prisavlju. Druženje nudi mogućnost podsjećanja ili usvajanja novih znanja o prometnim propisima i pružanju prve pomoći, a na raspolaganju su i stručnjaci za sva pitanja ili nedoumice o sigurnom kretanju gradom na biciklu.

 

 

Svi zainteresirani mogu se javiti na info@nextbike.hr