SVETI IVAN ŽABNO: Program prometne kulture za najmlađe

Dana 11. svibnja 2023.g. u Osnovnoj školi Grigor Vitez u Svetom Ivanu Žabno, održan je „Program prometne kulture za najmlađe – Jumicar“

 

 

Isti je održan u zajedničkoj suradnji tvrtke Jumicar Hrvatske, Policijske uprave koprivničko-križevačke i Policijske postaje Križevci, Gradskog društva Crvenog križa Križevci, Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Svetog Ivana Žabno i Osnovne škole Grigor Vitez.

 

 

Tom prigodom učenici drugih i trećih razreda sudjelovali su u radionicama Crvenog križa o osnovama pružanja prve pomoći, te Dobrovoljnog vatrogasnog društva o gašenju požara na otvorenom prostoru i vatrogasnoj opremi. Tijekom radionica imali su prigodu pogledati i isprobati opremu koja se koristi za nadzor prometa, te poslušati savjete o sigurnom sudjelovanju u prometu u svojstvu pješaka, vozača bicikala, romobila i putnika u vozilima, te isprobati tzv. „pijane naočale“.

 

 

Za učenike osnovne i područnih škola, ovo je bila prilika na drugačiji način upoznati se s opasnostima u cestovnom prometu. Najzanimljiviji dio bio je Jumicarom prometni poligon, gdje su učenici, kao vozači, učili o prometnim situacijama i važnim prometnim pravilima.

 

 

Ovaj vid preventivnog prometnog odgoja namijenjen je djeci, da se odgovornije, pažljivije i sigurnije kreću u prometu.