Međimurskoj djeci predškolske dobi predstavljen projekt "Moj prijatelj policajac i ja u prometu"

Kako bi stvarali prijateljski odnos s djecom od najmanjeg uzrasta, upoznati su s radom policije te uređajima i sredstvima koje policija koristi u svom svakodnevnom radu, uz naglasak da su im policajci prijatelji i da im se mogu uvijek obratiti za pomoć

 

Na području Policijske uprave međimurske od 3. travnja do 2. svibnja 2023. godine, provedena je preventivna akcija "Moj prijatelj policajac i ja u prometu". Održana su predavanja koja su prvenstveno bila namijenjena za više od 1000 djece predškolske populacije, kako bi se što bolje pripremili za sigurno sudjelovanje u prometu kada samostalno krenu u školu.

 

 

Predavanja su provedena u 50-tak dječjih vrtića s područja Međimurske županije. Posebna pažnja posvećena je usvajanju pravila prometne kulture s osvrtom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama. Nakon predavanja izvršena je kratka šetnja u blizini dječjih vrtića, kako bi se djeci približili uvjeti stvarnih prometnih situacija i opasnosti koje im prijete na cesti.

 

 

Kako bi stvarali prijateljski odnos s djecom od najmanjeg uzrasta, upoznati su s radom policije te uređajima i sredstvima koje policija koristi u svom svakodnevnom radu, uz naglasak da su im policajci prijatelji i da im se mogu uvijek obratiti za pomoć.

 

 

Za potrebe navedene akcije Koordinacijski odbor “Čakovec grad prijatelj djece“ pribavio je reflektirajuće trakice za gradske škole, dok su sredstvima Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, za svu djecu pribavljene kape.

 

„Poštujte naše znakove“.