PULA: Preventivna akcija u cilju zaštite motociklista i motorista

Kako bi se povećala sigurnost vozača mopeda i motocikala u prometu, na pulskoj Rivi je policija provela preventivnu akciju

 

 

Policija je 27, travnja, na pulskoj Rivi, nasuprot parkirališta Karolina, održala preventivno-sigurnosnu akciju ''Dani tehničke ispravnosti motocikala 2023''. Akcija je provedena u sklopu tjedna u kojem se vozačima omogućuje obavljanje besplatnog pregleda motocikala u stanicama za tehničke preglede.

 

 

Cilj akcije koja je provedena u suradnji s Hrvatskim autoklubom, Centrom za vozila Hrvatske i CIAK auto, bio je da se vozačima mopeda i motocikla ukaže na važnost tehničke ispravnosti njihovih vozila s aspekta sigurnosti u prometu te ih upoznati s činjenicom da tijekom ovog tjedan imaju mogućnost obavljanja besplatnog preventivnog pregleda svojih motocikla u stanici za tehnički pregled Pula (nekadašnji Brioni).

 

 

Kontrolirano je ukupno 45 mopeda i motocikala te je utvrđeno 15 manjih nedostataka vezanih za tehničku ispravnost vozila. Dio utvrđenih nepravilnosti otklonjen je na mjestu događaja od strane angažiranih djelatnika nadzornika tehničke ispravnosti vozila i ovlaštenih servisera koji su mijenjali neispravne žaruljice na mjestu događaja, dok su za ostale nepravilnosti na mjestu događaja vozačima dane upute kako ih otkloniti.