POSAO ZA SVE: Proaktivna potraga za poslom mladih osoba s invaliditetom

Tri godine zaredom Centar za razvoj vrijednosti provodi projekt „Inkluzivna drugačija strana poduzetništva“ koji financira Središnji državni ured za demografiju i mlade. Cilj projekta je osnaživanje mladih osoba s invaliditetom za proaktivnu potragu za poslom, ali i pomoći im u pronalasku posla nedugo nakon završetka studija.

 

Centar za razvoj vrijednosti potiče poduzetnost osoba s invaliditetom i stvara uvjete za bolju vidljivost poduzetnika s invaliditetom provođenjem projekta „Inkluzivna drugačija strana poduzetništva“

 

Centar za razvoj vrijednosti je udruga koja se bavi pružanjem raznih usluga osobama s invaliditetom, a za ciljeve ima podizanje kvalitete života osoba s invaliditetom i njihove zapošljivosti.

Različitost i posebnost projekta „Inkluzivna drugačija strana poduzetništva“ je u razvoju aktivnosti koje su usmjerene na osnaživanje mladih osoba s invaliditetom za pokretanje poduzetničkih pothvata i stvaranje mreže poduzetnika s invaliditetom za što je izrađen portal www.posaozasve.com.hr .

 

Na portalu osobe s invaliditetom mogu objavljivati svoje životopise, a poslodavci objavljivati oglase za posao. “Iako je portal zbog ograničenih financijskih sredstava tek samo idejno osmišljen, nadamo se da će u budućnosti postati prepoznat kao mjesto povezivanja posloprimaca s invaliditetom s poslodavcima koji su pokazali otvorenost ka njihovom zapošljavanju”, pojašnjavaju iz Udruge.

 

 

Mladim osobama s invaliditetom nude, u okviru projekta, savjetovanje za profesionalni razvoj kroz koji lakše definiraju profesionalne ciljeve, a Udruga im pomaže u realizaciji definiranih ciljeva. Korak dalje je sudjelovanje u radionici „Od ideje do poduzetničkog pothvata“. Nakon čega slijedi podrška u izradi poslovnog plana.

 

U budućnosti planiraju pokrenuti aktivnost u kojoj bi uspješni poduzetnici pomagali poduzetnicima s invaliditetom pod nazivom “Poduzetnički anđeli za poduzetnike s invaliditetom“. 

Važno je istaknuti da kroz medijsku kampanju „Pokreni se i zaposli se“ Udruga radi na tome da poduzetnici s invaliditetom postanu vidljiviji, te da budu motivacija drugim osobama s invaliditetom i da kroz njihovu vidljivost rade na povećanju svog poslovnog uspjeha.

 

 

U ovom smislu važno je da se na državnoj razini stvore natječaji koji bi ciljano davali podršku poduzetnicima s invaliditetom ili pak osobama koje pokreću svoje prvo poduzeće, obrt ili tvrtku.

Projekt „Inkluzivna drugačija strana poduzetništva“ izuzetno je važan u osnaživanju osoba s invaliditetom pri zapošljavanju pri čemu se naglasak stavlja i na povećanu vidljivost osoba s invaliditetom.

 

više o ovoj temi na:

https://www.posaozasve.com.hr/