AKCIJE: Moja nova škola – autoškola

Zaklada „Hrvatska za djecu“ predstavila je jedinstvenu humanu priču “Moja nova škola – autoškola”

 

Cilj projekta koji kreće s ponovnim otvaranjem autoškola je omogućiti mladim ljudima bez odgovarajuće roditeljske skrbi polaganje vozačkog ispita, bolju pozicioniranost na tržištu rada te mogućnost honorarnog i povremenog zapošljavanja do čekanja trajnog i adekvatnog zaposlenja iz struke. Ovu akciju nesebično je podržalo deset autoškola iz Republike Hrvatske koje će donirati vozačke tečajeve za jedanaestero mladih korisnika Zaklade.

 

„Zaklada „Hrvatska za djecu“, provodeći samostalne projekte, nastoji prepoznati specifične potrebe djece i mladih u Republici Hrvatskoj. Naročito smo osjetljivi na djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbe te su naši projekti nerijetko usmjereni upravo ka njima. Razmišljajući o potrebama mladih ljudi koji po završetku srednjoškolskog školovanja izlaze iz sustava socijalne skrbi te napuštaju ustanove u kojima su neki proveli i cijeli svoj život, odlučili smo provesti ovaj projekt. Zahvaljujemo 10 autoškola od Dubrovnika do Osijeka koje su donirale obuku vožnje za ove iznimne mlade ljude. Također, zdravstvenim ustanovama koje obavljaju liječničke preglede neophodne za upisivanje vozačkog tečaja!“ – ističe Renata Gubić, upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“.

 

 

Snježana Kufek i Filip Zbirski mladi su maturanti iz Zagreba, kojima je velika želja bila upisati autoškolu. Nažalost, zbog slabijeg financijskog stanja, nisu bili u mogućnosti upisati je. Zahvaljujući Zakladi po prvi su puta sjeli za volan te se upoznali sa svojim instruktorima vožnje i automobilom koji će voziti idućih mjesec dana.

 

„Budući da trenutno odrađujem praksu u HAK-u položen vozački ispit od iznimne mi je važnosti. Završavam Elektrostrojarsku obrtničku školu, a radit ću kao automehaničar. Već duže vremena želim upisati autoškolu i konačno mi se pružila prilika. Zahvaljujem Zakladi „Hrvatska za djecu“ na pruženoj prilici. Jako sam uzbuđen i jedva čekam sjesti za volan i napraviti krug po poligonu!“ – otkrio je Filip Zbirski, motivirani i emotivni učenik trećeg razreda Elektrostrojarske obrtničke škole u Zagrebu.

 

„Čim sam sjela danas za volan moram priznati da mi je bilo jako neobično budući da još do sada nisam imala priliku sjediti na vozačevom mjestu. Upoznala sam i instruktora vožnje koji me je upoznao s osnovnim radnjama. Trebat će mi malo vremena da pohvatam sve informacije, ali sam iznimno uzbuđena i zahvalna na ovoj prilici. Položen vozački ispit pomoći će mi pri poslu i olakšati život.“ – podjelila je Snježana Kufek.

 

Zagrebačke autoškole AS i Rotor među prvima su se priključili akciji Zaklade. Uz njih tu su i autoškole: Signal iz Karlovca, Remetinec iz Zagreba, splitska Instruktor, dubrovačke Formula i Konavle, zadarske Donat i Kalelarga te Tratinčica iz Osijeka. Nesebičnim činom pomogli su maturantima ostvariti njihove snove, ali ih i učiniti konkurentnim na tržištu rada.

 

„Kao predstavniku autoškole iznimna nam je čast i zadovoljstvo pridružiti se ovakvoj visokohumanoj akciji Zaklade. Kao društveno odgovorna tvrtka svestrano smo prihvatili poziv sa našim skromnim prilogom u vidu edukacije vozačke škole za jednog polaznika sa željom da mu se olakša ulazak u svijet rada!“ – istaknuo je Aleksandar Dožić, instruktor i predavač autoškole Rotor.

 

“Sretni smo što možemo sudjelovati u ovom plemenitom projektu Zaklade. Kod nas mladi steknu znanje i iskustvo za cijeli život, a vozačka dozvola im je bitan korak za daljnji život i prednost prilikom zapošljavanja!” – istaknula je Jasmina Kern, vlasnica autoškole As Zagreb.

 

Akciji su se priključile i poliklinike koje će darovati zdravstvene preglede polaznicima.