VINKOVCI: Napokon se uređuje cesta koja je odnijela mnoge živote

Najprometnija i najopasnija cesta, ona u Ulici Ruđera Boškovića, koja je odnijela mnoge živote, ide u dugoočekivanu rekonstrukciju.

 

- Projektom se predviđa novi ulični profil na način da se četverotračni kolnik smanji na tri trake, od kojih bi srednja traka služila za lijeve skretače u zonama križanja. Raskrižja s priključnim ulicama uredit će se u dužini lepeza, osim na raskrižju ulica Ruđera Boškovića i Matije Gupca. Zbog nepreglednosti navedenog raskrižja te velikog broja teretnih vozila, a kao mjera sanacije opasnog mjesta, na raskrižju se predviđa regulacija prometa svjetlosnom signalizacijom. Pješačke i biciklističke staze bit će izgrađene do ruba postojećih objekata, odnosno do ruba ulične katastarske čestice, što nije u idealnom pravcu tako da staza nema jedinstvenu širinu, a minimalna širina iznosit će 1,5 metara. Biciklističke staze ići će uz rub pješačke staze kao jednosmjerne biciklističke staze širine 1,25 metara. Uz vanjski rub staza bit će postavljeni i tipski betonski rubnjaci u istoj razini s asfaltom, a zaštitni pojas između ceste i biciklističke staze bit će popločen betonskim opločnicima - kazao je Josip Škorić, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta, na predstavljanju projekta.

 

 

Odvodnja oborinskih voda riješit će se tako da će se voda zasebnim zatvorenim sustavom odvodnje preko separatora ispuštati u Bosut.

 

- Do svibnja 2021. godine rekonstruirana će bit jedna od najprometnijih cesta u našem gradu, ona u Ulici Ruđera Boškovića. Nakon završetka radova dobit ćemo modernu prometnicu, opremljenu svom potrebnom infrastrukturom, nogostupom, autobusnim ugibalištima, pješačku i biciklističku stazu, kao i sređenu oborinsku odvodnju. Radovi će se obavljati uz regulirano odvijanje prometa, pa molimo sve sudionike u prometu za strpljenje, razumijevanje i pojačan oprez jer svi smo svjesni važnosti ove prometnice u prometnoj slici grada - istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

 

 

Radove na projektu rekonstrukcije državne ceste DC55, na dionici Ulice Ruđera Boškovića u Vinkovcima u duljini od 1145 metara, koji bi trebali biti gotovi za godinu dana, financiraju Hrvatske ceste, vrijedni su gotovo 22 milijuna kuna, a izvođač je tvrtka Poduzeće za ceste d.o.o. iz Slavonskog Broda.

 

.....

Autor: M. Kokaj

izvor: Glas Slavonije, Via Vita