Prema ROADPOL-ovom planeru pojačan nadzor teretnih vozila i autobusa

U cilju smanjenja broja prometnih prekršaja i prometnih nesreća koje čine vozači teretnih automobila i autobusa te povećanja sigurnost svih sudionika u prometu pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa

 

 

Prema ROADPOL-ovom planeru ovog tjedna od 10. do 16. svibnja održati će se tjedan pojačanog nadzora teretnih automobila i autobusa na području svih članica.

 

Kako bi se smanjio broj prometnih prekršaja i prometnih nesreća koje čine vozači teretnih automobila i autobusa te povećala sigurnost svih sudionika u prometu policijski službenici MUP-ovih prometnih uprava priključiti će se i ovim aktivnostima te će 12. svibnja provesti pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

 

Prilikom pojačanog nadzora pozornost će biti posvećena nadzoru ispravnosti vozača i vozila odnosno provjeri alkoholiziranosti vozača, valjanosti vozačke i prometne dozvole, valjanosti tehničke ispravnosti vozila, preventivnih periodičkih tehničkih pregleda vozila, poštivanju ograničenja brzina kretanja, korištenja sigurnosnog pojasa, korištenja mobitela, najveće dopuštene mase i osovinskog opterećenja, radnog vremena i korištenja obveznih odmora vozača.

 

Tijekom pojačanog nadzora nadzirati će se promet teretnih automobila i autobusa na svim cestama naše policijske uprave, pri čemu će se posebna pozornost posvetiti autobusima kojima se organizirano prevoze djeca.

 

Također, sankcionirati će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa.