KRIŽEVCI: Info točke o sigurnosti u cestovnom prometu

U prvih šest mjeseci 2020. godine na području PP Križevci evidentirane su 53 prometne nesreće od čega nisu zabilježene prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama, zabilježeno je 19 prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama i 34 prometne nesreće sa materijalnom štetom.

 

U ovim prometnim nesrećama stradalo je 27 sudionik od čega su 3 zadobila teške tjelesne ozljede i 24 lake tjelesne ozljede.

 

Mladi vozači su uzrokovali 9 prometnih nesreća, pod utjecajem alkohola je bilo sveukupno 15 vozača, uslijed nepoštivanja prednosti prolaska zabilježeno je 13 prometnih nesreća, mopedisti i motociklisti su sudjelovali u ukupno 4 prometne nesreće, od čega su 2 vozača mopeda bila pod utjecajem alkohola, dok su pješaci sudjelovali u 4 prometne nesreće, a traktoristi su uzrokovali 2 prometne nesreće.

 

 

U cilju povećanja stanja sigurnosti te sprečavanja događanja prometnih nesreća i stradavanja sudionika na prometnicama, u četvrtak dana 16. srpnja, na četiri lokacije na području PP Križevci i to na Trgu sv. Florijana, u Frankopanskoj ulici, u Ulici Nikole Tesle i u mjestu Sveti Petar Orehovec od strane policijskih službenika PP Križevci održane su info točke na temu mladih vozača, tzv. „4 ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, pojas i mobitel), prednost prolaska, prometa pješaka, biciklista, mopedista, motociklista i prometa traktora.

 

 

Tom prilikom vozačima i ostalim građanima također je skrenuta pozornost na pravilno i sigurno sudjelovanje u prometu, te je održana kratka edukacija građana o negativnim utjecajima alkohola na vozače i posljedicama upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dok su im dijeljeni letci pod nazivom „Uspori za 10!“, „Autosjedalica uvijek i bez iznimke“, „Najčešći uzroci stradavanja u prometu“, reflektirajući prsluci, kao i ostali promotivni materijal.