KOPRIVNICA: Vozačica bicikla napuhala 2,68 promila alkohola u krvi!

Tijekom pojačanog nadzora sankcionirano je 217 prometnih prekršaja

 

 

ijekom vikenda, od 18. do 21. veljače 2022. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U nesrećama je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su tri osobe lakše ozlijeđene. Okolnosti koje su dovele do prometnih nesreća bile su neprilagođena brzina, nepropisno pretjecanje, nepropisno prestrojavanje i ostale greške vozača. Vozači pod utjecajem alkohola su izazvali dvije prometne nesreće.

 

Izvršen je nadzor 427 vozača te je pritom utvrđeno i sankcionirano 217 prometnih prekršaja od čega 30 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 93 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i dva prekršaja odbijanja ispitivanja prisustva droga u organizmu.

 

Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan je vozač bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva, a jedan je vozač bio uhićen.

 

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 19. veljače, u 14.25 sati, u Kenđelovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 121 kilometar na sat iako je brzina kretanja vozila na rečenoj dionici državne ceste ograničena na 70 kilometara na sat.

 

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u petak, 18. veljače, u 18.15 sati, u Ulici kralja Zvonimira u Botovu, kod 52-godišnje vozačice koja je pod utjecajem alkohola od 2,68 promila upravljala biciklom.

 

Tijekom pojačanog nadzora u prometu nisu zatečeni recidivisti.

 

Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom izvršen je nadzor 75 mladih vozača. Mladi vozači su počinili osam prometnih prekršaja od čega dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola (do 0,50 g/kg – 1; od 0,50 do 1,00 g/kg - 1), jedan prekršaj nepoštivanja značenja prometnog znaka, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj upravljanja neosiguranim vozilom, prekršaj upravljanja vozilom a da u roku od 15 dana od dana kupnje vozilo nije registrirano na ime novog vlasnika i dva prekršaja isteka registracije vozila.

Najveća koncentracija alkohola kod mladih vozača utvrđena je u subotu, 19. veljače, u 2 sata u Brezovljanima, kada je 23-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,93 promila.

 

Dana 18./19. veljače 2022. godine, od 16 do 4 sata, na području Policijske postaje Koprivnica provedena je akcija nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača. Tijekom akcije izvršen je nadzor 49 vozača od čega šest mladih vozača.

U akciji su utvrđena 23 prometna prekršaja od čega 10 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Mladi vozači počinili su tri prekršaja.