KARLOVAC: Postignimo da 17. rujna bude dan bez poginulih u prometu!

U sklopu obilježavanja Dana sigurnosti u prometu danas 17. rujna policijski službenici na području Policijske uprave karlovačke provode pojačane preventivne i represivne aktivnosti

 

Policijska uprava karlovačka kao i ostale policijske uprave u Republici Hrvatskoj  započela je obilježavati Dane sigurnosti u prometu, koje organizira međunarodna mreža prometne policije ROADPOL. Naime, Dani sigurnosti u prometu traju od 16. do 22. rujna te se ove godine podudaraju s Europskim tjednom mobilnosti.

Tijekom prvih osam mjeseci 2020. godine na području Policijske uprave karlovačke evidentirano je šest prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama što je smanjenje u odnosu na isto razdoblje 2019. godine kada je evidentirano osam prometnih nesreća sa smrtno stradalim osobama.
 
Cilj provođenja aktivnosti je ukazati na opasnosti u prometu te smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanje u prometu. Stoga će policijski službenici danas 17. rujna provoditi preventivno-represivnu akciju prvenstveno usmjerenu na tzv. „četiri ubojice u prometu“, a to su prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja dopuštene brzine, nekorištenja sigurnosnog pojasa te nepropisne uporabe mobitela u vožnji. Osim na ove prekršaje aktivnosti su usmjerene na druge prekršaje, poglavito one koji direktno utječu na posljedice prometnih nesreća.

Kako se 17. rujna obilježava Dan bez poginulih u prometu, pozivamo građane da poštuju prometne propise i vode računa o svojoj sigurnosti, kao i o sigurnosti drugih sudionika u prometu. Našim aktivnostima se mogu priključiti i građani potpisivanjem Prisege o poželjnom ponašanju sudionika u cestovnom prometu.

Budite odgovorni sudionici u prometu i svi zajedno pridonesimo tome da danas postignimo da 17. rujna bude dan bez poginulih u prometu!

....

Foto: PPRP Karlovac