Jurio autocestom 245,5 km/h, a maksimalna dopuštena brzina je 120 km/h!

Vozač je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca

 

Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je osam prometnih nesreća

 

Pet prometnih nesreća je s pet lakše ozlijeđenim osobama, a dogodile su se na području Korenice (2), Senja (2) i Novalje (1).

 

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Gospića (1), Korenice (1) i Senja (1).

 

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

 

U tom periodu utvrđeno je 20 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 3 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je jučer, 19. lipnja u Gospiću kod 26-godišnjaka s područja Gospića (1,19 g/kg).

 

Najveća utvrđena brzina kretanja od 245,5 km/h izmjerena je jučer, 19. lipnja 2022. godine na autocesti A-1, u smjeru Splita, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 120 km/h, kada je 31-godišnji njemački državljanin upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 1 mjeseca.