Hrvati na udaru Njemačke prometne policije. Razlog? Alkohol!

Vozač kamiona iz Hrvatske uhvaćen mrtav pijan na cesti u Njemačkoj: evo kako njihova policija rješava takve slučajeve

 

Njemačka policija provodi politiku 'nulte tolerancije' na alkohol, a što to znači najbolje je na svojoj koži osjetio hrvatski vozač kamion koji je sinoć uhvaćen u pijanoj vožnji. Još gore se provedu oni koji bježe s mjesta nesreće, a i to je pokušao jedan Hrvat u svom privatnom automobilu, prenosi RTL.

Policija Baden-Württemberga zaustavila je u nedjelju u 1 sat i 15 minuta iza ponoći na ulicama Bad Saugena 27-godišnjeg vozača kamiona iz Hrvatske. PressePortal je u svom izvještaju napisao kako je mladić bio "pod izrazitim utjecajem alkohola".

Na kontrolnom punktu gdje je stao policajci su mu dali da napuše alkotest te ustanovili da ne može nastaviti vožnju.

 

"Kako bi osigurali kazneni postupak (protiv vozača), muškarac je morao položiti jamčevinu od više stotina eura. Dopušteno mu je da pronađe zamjenskog vozača za svoj kamion zato što mu je do daljnjega zabranjeno voziti po Njemačkoj", stoji u policijskom priopćenju.

Isti portal koji je specijaliziran za prosljeđivanje javnosti policijskih, vatrogasnih i srodnih priopćenja, samo tjedan dana ranije je prenio vijest o još jednom pijanom vozaču porijeklom iz Hrvatske koji je uhićen u općini Pritzier u Mecklenburg-Zapadnom Pomorju.

 

U kasno poslijepodne 5. rujna 55-godišnjak je svojim automobilom naletio na pješački otok, pokupio jedan prometni znak i pritom iščupao iz tla nekoliko granitnih kocaka. Da bi stvar bila gora, nije se zaustavio na mjestu nesreće nego je produžio i nekoliko stotina metara dalje zastao kako bi promijenio kotač. Policija ga je ubrzo pronašla, a iako se pravdao da ne zna ništa o nesreći nisu mu povjerovali.

 

Tragovi na njegovom vozilu su savršeno odgovarali počinjenoj šteti pa su mu dali alkotest te je ustanovljeno da u krvi ima čak 1,21 promila alkohola. Policija je protiv njega podnijela prijave i zbog izazivanja prometne nesreće i zbog bijega s mjesta nesreće. S obzirom na to da je bio pod utjecajem alkohola, još su mu i oduzeli vozačku dozvolu i ključeve od automobila.

 

....

 izvor: Slobodna Dalmacija