ČAKOVEC: Preventivna akcija „Sigurno i vješto u prometu“

Povodom početka nove školske godine u Čakovcu održana preventivna aktivnost "Sigurno i vješto u prometu"

 

U ponedjeljak 12. rujna 2022. godine, u prijepodnevnim satima na Trgu Republike, u Čakovcu povodom početka nove školske godine i preventivne akcije „Poštujte naše znakove“, policijski službenici Policijske uprave međimurske u suradnji s predstavnicima Auto kluba Čakovec, održali su preventivnu aktivnost „Sigurno i vješto u prometu“.

 

 

Tijekom održavanja preventivne aktivnosti, prvašići I., II. i III. osnovne škole Čakovec, su na postavljenom poligonu za pješake sa prometnim znakovima, pješačkim prijelazima i semaforima te u stvarnim uvjetima, šetnjom ulicama Grada Čakovca, vježbali sigurno kretanje prometnicama u svojstvu pješaka i naučili kako se pravilno ponašati u prometu.

 

 

Svojom nazočnošću preventivnu aktivnost su podržali župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednica Auto kluba Čakovec Darinka Tompoš, predsjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije Alenka Hošnjak, te ispred Policijske uprave međimurske Nenad Plevnjak, voditelj Službe za službe za javni red i sigurnost.

 

 

Za ovu priliku policijski službenici su prezentirali rad Mobilnog preventivnog centra policije, a predstavnici Auto klub Čakovec pripremili promidžbene materijale i predstavili svoja vozila. Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije za svakog prvoškolca osigurao je reflektirajući ruksak, dok je Grad Čakovec za sve prvoškolce osigurao pecivo.

 

 

Na preventivnoj akciji sudjelovalo je 170 učenika prvih razreda, sa svojim nastavnicima.