Brzina je prvi ubojica u prometu

Rezultati izvanredne županijske akcije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske pojačanog nadzora poštivanja prometnih propisa provedene 24. lipnja 2020.

 

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su tijekom jučerašnjeg dana 24. lipnja, proveli najavljenu preventivno-represivnu akciju u prometu na području cijele naše Županije. Tom prilikom policijski službenici su utvrdili 118 prometna prekršaja, a budući da je ova akcija ciljano bila usmjerena na sankcioniranje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja utvrđena su 112 takva prekršaja. Od tog broja 63 prekršaja je bilo do 10 km/h iznad dozvoljene brzine kretanja u naselju, 34 prekršaja je utvrđeno 10-20 km/h iznad dozvoljene brzine kretanja, 10 prekršaja u rasponu od 20-30 km/h, 4 prekršaja 30-50 km/h te jedan prekršaj preko 50 km/h.

 

Mjesto ove najveće izmjerene brzine je u Čazmi i ona je iznosila 115 km/h na dionici ceste na kojemu je ograničenje 50 km/h.

 

Suradnja s medijima, objavljivanje i praćenje tijeka akcije ključni su za podizanje svijesti građana o njihovom doprinosu povećanju sigurnosti cestovnog prometa, odnosno smanjenju stradavanja u prometnim nesrećama zbog nepropisne i neprilagođene brzine.