Predstavljeni motocikli za pilot projekt Hitna pomoć na motociklima

U Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba predstavljena su dva nova motocikla za pilot projekt Hitna pomoć na motociklima

 

U Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Grada Zagreba predstavljena su dva nova motocikla za pilot projekt Hitna pomoć na motociklima. Riječ je o projektu Hitne medicinske pomoći na motociklu kojeg je Nastavni zavod za hitnu medicinu, u suradnji s Gradom Zagrebom, počeo provoditi 2016. godine kada su nabavljena dva motocikla.

 

Zahvalivši ravnateljici Zavoda Silviji Hunyadi Antičević te medicinskom osoblju gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je kako zagrebačka hitna pomoć broji preko 400 ljudi, a dnevno primi oko 1200 poziva.

 

-Siguran sam kako će dva nova motocikla biti od pomoći našim sugrađanima. Nabavit ćemo ih još, jer Zagreb kao najveći hrvatski grad s 800 000 stanovnika iziskuje i traži de se podiže letvica i da se nabavljaju nova prometna sredstva. Glavni nam je cilj smanjiti broj minuta do dolaska na intervenciju- kazao je Bandić.

 

Ravnateljica Hunyadi Antičević naglasila je kako je nova sezona Hitna pomoć na motociklima započela 2. svibnja i to nabavom dva nova motocikla te je dodala kako će u Zagrebu djelovati tri medicinska tima, u Đorđićevoj, u Maksimirskoj te na Jarunu.

 

-Naši motociklisti na mjesto intervencije stignu za 4 minute i 54 sekunde, dok standardno vozilo stigne za 7 minuta i 13 sekundi- rekla je zahvalivši gradonačelniku i Gradskom uredu za zdravstvo na njihovoj podršci.

Ravnateljica je također dodala kako je zagrebačka hitna pomoć jedina u Hrvatskoj koja u svojoj ekipi ima tim T3 – tehničari na motociklima, a koji su se u protekle tri sezone pokazali veoma uspješnima.