MLADENAČKA LUDOST NA DJELU: Pijan, u suprotnom smjeri 177 km na sat!

Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 25.600 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije 15 mjeseci

 

Prilikom vršenja nadzora prometa, u srijedu, 3. lipnja, 2020. g., u 22.45 sati, na državnoj cesti broj 2 između Subotice Podravske i Cvetkovca u činjenju teških prometnih prekršaja, policijski službenici su pomoću „presretača“, zatekli mladog, 23 - godišnjeg vozača osobnog automobila.

 

Vozač je zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,52 promila, i pri tome kršio odredbe o strani kretanja vozila, odnosno svojim vozilom prelazio na suprotni prometni trak.

 

Nadalje, utvrđeno je da se vozač osobnim automobilom u Varaždinskoj ulici u naselju Subotica Podravska, u kojoj je brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat, kretao brzinom od 173 kilometara na sat (koja umanjena za sigurnosnu razliku iznosi 155,7 kilometara na sat), dok se na otvorenom dijelu rečene državne ceste između Subotice Podravske i Cvetkovca, gdje je brzina kretanja vozila prometnim pravilom ograničena na 90 kilometara na sat, kretao brzinom od 187 kilometara na sat (koja umanjena za sigurnosnu razliku iznosi 168,3 kilometara na sat).

 

Vozač je uhićen i protiv njega je na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Koprivnici proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen novčanom kaznom od 25.600 kuna. Vozaču je izrečena i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 15 mjeseci.