KARLOVAC: O prometu se uči od najmanje dobi

Predstave za djecu na temu sigurnog sudjelovanja u prometu zagrebačkog dječjeg kazališta Smješko rađene su s ciljem povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, a ponajprije zaštite školske djece.

 

 

I u 2020. godini policija nastavlja s preventivnim aktivnostima koje se odnose na zaštitu djece u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života prilikom samostalnog sudjelovanja u prometu. Tako su u sklopu akcije Poštujte naše znakove za učenike osnovnih škola Generalski Stol, Barilović, Rakovica i Slava Raškaj iz Ozlja te djecu predškolskog uzrasta u Dječjem vrtiću Zvončić u Ozlju ovog tjedna održani prigodni programi na temu sigurnosti u prometu. Za više od 230 mališana održane su kazališne predstave zagrebačkog dječjeg kazališta Smješko pod nazivom Znakovi za najmanje.

 

Kroz prigodne scene te na zanimljiv i šaljiv način djeci je ukazano na sve opasnosti koje ih mogu očekivati prilikom sudjelovanja u prometu, ali i na način na koji će samostalno, sigurno i aktivno sudjelovati u prometu.

 

Podsjećamo vozače da prilikom upravljanja vozilom obrate dodatnu pozornost na djecu u prometu, da poštuju prometne propise i znakove, prilagode brzinu kretanja trenutnoj situaciji na cesti, poštuju ograničenja brzine i da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali alkohol. Posebnu pozornost treba obratiti prilikom približavanja pješačkom prijelazu, ali i prilikom nailaska na djecu koja se kreću cestom ili uz cestu.