DIVLJAŠTVO NA CESTI: Pijan i bez vozačke bježao od policije, prošao kroz crveno, vozio slalom i na vozilu isključio svjetla!

Zbog divljačkog ponašanja na cesti mladi je vozač (22 godine), naposljetku, uhvaćen te kažnjen s 118.000 kuna novčane kazne

 

Tijekom rutinskog nadzora prometa na području Zagreba, policijski su službenici na križanju Vrapčanske i Ulice Potok pokušali zaustaviti osobno vozilom kojim je upravljao 22-godišnjak.

 

Međutim, mladić se oglušio na zvučne i svjetlosne signale te se dao u bijeg, a za njim su, podrazumijeva se, krenuli i policajci te je uslijedila potjera sve do Kolodvorske ulice, pri čemu je 22-godišnjak grubo kršio prometne propise. Tijekom vožnje u više je navrata prošao kroz crveno, vozio slalom, nepropisno koristio mobitel, dok je prilikom bijega, kako bi bio manje uočljiv, na vozilu isključio svjetla.

 

Dolaskom do Kolodvorske ulice vozilo je zaustavio i trčeći nastavio bježati, ali je nedugo nakon pronađen. Daljnjim provjerama utvrđeno je da je vozilom upravljao bez položenog vozačkog ispita, a alkotestiranjem mu je izmjerena koncentracija od 0,40 promila alkohola u organizmu. Testiranje na droge je odbio.

 

Naposljetku, vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 118.000 kuna.