VARAŽDIN: Akcija "Cool je biti uzorna vozačica"

Dana 8. ožujka 2021. godine u sklopu obilježavanja međunarodnog Dana žena provedena je preventivno-represivnu akciju pod nazivom „Cool je biti uzorna vozačica“.

 

Za vrijeme akcije prioritetno se provodio nadzor vozača u smislu poštivanja propisa vezanih uz uporabu mobitela za vrijeme vožnje te je tom prilikom utvrđeno ukupno 25 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

 

Za vrijeme akcije kontrolirane su ukupno 54 žene u svojstvu vozačica i putnica u vozilima te su darivane privjeskom „Uzorna vozačica“ i „4 ubojice u prometu“.

 

 

Prve četiri zatečene vozačice s vozačkim stažem dužim od 10 godina koje nisu u tom vremenu evidentirane kao počiniteljice prekršaja, nagrađene su poklon paketom pribavljenim sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH.

 

 

Darivane su sljedeće vozačice:

• Dragica Križmarić (1966.)

• Mirela Habek (1988.)

• Lidija Ciler (1975.)

• Štefica Vrbanec (1974.)

 

 

U provedbu akcije u gradu Varaždinu u darivanje vozačica uključili su se voditelj Službe policije Robert Maltar, voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa Danijel Posavec te gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok sa suradnicima.

 

 

U akciju je bilo uključeno ukupno 17 policijskih službenika u 9 ophodnji, a za vrijeme akcije nije se dogodila niti jedna prometna nesreća te istu ocjenjujemo uspješnom.

 

 

Akcija je popraćena putem portala: eVarazdin, Regionalni tjednik, Aktualno HR, Varaždinski HR te od strane drugih lokalnih i regionalnih medija.