Stučna konferencija " Sigurnost cestovnog prometa "

Konferencija Sigurnost cestovnog prometa održat će se u organizaciji časopisa Zaštita i uz pokroviteljstvo Ministarstva unutarnjih poslova RH 7. lipnja 2022. godine u Zagrebu, u hotelu Westin. 

 

Konferenciju održavamo kako bi ukazali na važnost preventivnih mjera te upozorili na opasnosti i posljedice upravljanja vozilom nepropisnom i neprilagođenom brzinom, upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa..., ali i ponudili odgovore kako prometnice učiniti sigurnijim.

U RH je upravo čovjek uzrok većine (čak 57 posto) teških prometnih nesreća. Brzina, alkohol i neoprezna vožnja te, naravno, kombinacije ovih triju čimbenika uzrok su najvećeg broja prometnih nesreća s poginulim i teže ozlijeđenim osobama u razdoblju. U 2021. godini u Hrvatskoj je u prometu najviše osoba smrtno stradalo zbog brzine neprimjerene uvjetima.


Do sada potvrđeni predavači:

  • Miron Huljak, Ravnateljstvo policije, MUP: Sigurnost cestovnog prometa u RH - Izazovi

  • Željko Mršić, Visoka policijska škola: Efikasnost kazni i žalbenih postupaka kod prekoračenja brzine

  • Ivan Bilać, ECCOS inženjering: Sigurnost tunela i cestovne infrastrukture

  • Dražen Keresteny, Alarm automatika: Detekcija incidenata i anomalija u prometu na primjeru CEKOM projekta

  • Matija Mandić, KING ICT: Video analitički sustavi detekcije prometnih prekršaja

  • Tomislav Škreblin, Centar za vozila Hrvatske (CVH): Stanje voznog parka i utjecaj na sigurnost

  • Branko Šimara, Udruga profesionalnih vatrogasaca: Obveze i odgovornost službenika za sigurnost tunela

  • Saša Deković, INsig2: Forenzika vozila

  • Mišo Mudrić, Pravni fakultet u Zagrebu: UN-ova Uredba 157 i novine u njemačkom i francuskom zakonodavstvu: Regulacija samovozećih sustava

  • Kristian Družeta: Uloga gradskih prometnih redara

 

Stručne teme koje konferencija "Sigurnost cestovnog prometa" obrađuje su: Zakon o sigurnosti prometa na cestama - izmjene i dopune; Što nam donosi Nacionalni plan sigurnosti cestovnog prometa za razdoblje od 2021. do 2030. godine; Nove tehnologije za sigurnije ceste i cestovnu infrastrukturu; Videonadzor i kamere na prometnicama; Osiguranje motornih vozila; Stanje voznog parka u Hrvatskoj; te Budućnosti automobilske industrije

Osim stručnih izlaganja, na Konferenciji će se, kroz panel rasprave, razmotriti stanje regulative, operative, normi i dostupnih tehnologija.

Prijavnicu za sudjelovanje na konferenciji možete preuzeti OVDJE.