PODRAVSKE SESVETE: Info pult posvećen zimskim uvjetima na cestama

...

 

Dana 28. prosinca 2022. u mjestu Podravske Sesvete u sklopu preventivnih aktivnosti Policijska postaja Đurđevac postavila je info-pult usmjeren na „Zimske uvjete na cestama“, a u sklopu navedene aktivnosti vozačima je skrenuta pozornost i na „Četiri glavne ubojice u prometu“ - alkohol, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje mobitela.

 

 

U kontaktu, policijski službenici su građanima ukazali na nužnost obveznog korištenja zimske opreme od 15. studenog 2022. do 15. travnja 2023. godine, što se smatra zimskim uvjetima kao i što se smatra pod zimskom opremom, upozoreni su na poštivanje prometnih propisa, posebice odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na alkoholiziranost vozača, brzinu, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela, te na opasnosti kršenja drugih prometnih propisa i pozvali ih da i nadalje poštuju prometne propise.

 

Na info-pultu sudionicima u prometu davani su savjeti za sigurno sudjelovanje u prometu te su dijeljeni promotivni leci, privjesci za ključeve, blokovi za pisanje i drugi promotivni materijali.