VIRJE: Ljetni istjerivači dosade 2023

U suradnji Službe za javni red i sigurnost ove Policijske uprave i Službe civilne zaštite Koprivnica dana 12. srpnja 2023.g. u Narodnoj knjižnici u Virju u sklopu programa „Ljetni istjerivači dosade 2023“ održano je edukativno predavanje i kreativna radionica.

 

Tom prigodom polaznicima aktivnosti u knjižnici ukazano je na pravilno i sigurno ponašanje u prometu u svojstvu pješaka, vozača bicikala, te putnika u vozilu, kao i opasnostima vožnje na priključnim vozila i vožnje pod utjecajem alkohola, dok su isti imali prigode isprobati tzv. „pijane naočale“. Obzirom da se u ljetnim mjesecima javljaju visoke temperature, skrenuta je pozornost kako se zaštiti od vrućina i opasnostima ukoliko isti ostanu zaključani u vozilu.

 

 

Službenik Civilne zaštite Koprivnica ukazao je na sigurno ponašanje i načine postupanja u slučaju požara, potresa, poplava, ekstremnih vrućina i drugih velikih nesreća, te zadaćama žurnih službi. Putem mobitela ostvaren je poziv s Centrom 112 kako bi djeca naučila što je važno naglasiti ukoliko trebaju neku od žurnih službi.

 

 

Nakon edukacije održana je kreativna radionica izrade društvene igre na temu sigurnog sudjelovanja u prometu i zaštite od prirodnih katastrofa, te su svi polaznici edukacije, istu i zaigrali.