SPLIT: Drugo izdanje Nacionalne biciklističke konferencije

Drugo izdanje Nacionalne biciklističke konferencije održat će se od 17. do 19. listopada 2023. godine u hotelu Park u Splitu.

 

Nacionalna biciklistička konferencija projekt je Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske koji relevantnim dionicima razvoja biciklističkog prometa pruža platformu za razmjenu znanja i iskustava, predstavljanja ostvarenih rezultata, uspostavu kontakata i promicanje suradnje.

 

Konferencija je pokrenuta 2022. godine, kao pilot aktivnost EU projekta „Danube Cycle Plans“, privukavši značajnu pažnju stručne i šire javnosti. Ohrabreno tim uspjehom, Ministarstvo mora prometa i infrastrukture odlučilo je Nacionalnu biciklističku konferenciju pretvoriti u redoviti godišnji stručni skup, posvećen biciklističkom prometu.

 

Predstavljamo službeni program ovogodišnje konferencije koji donosi cijeli niz zanimljivih i aktualnih predavanja i prezentacija kroz tri konferencijska dana. Program konferencije je podijeljen u ukupno pet sadržajnih blokova, a predavači predstavljaju zanimljiv spoj predstavnika institucija od nacionalne do županijske i lokalne razine, struke, lokalnih zajednica, sportaša, ali i poduzetnika u biciklizmu i cikloturizmu.

 

 

Sastavni dio programa je i njegov terenski dio odnosno biciklistička vožnja po urbanoj biciklističkoj infrastrukturi i prirodno-povijesnim atrakcijama Splita.

 

 

Biciklizam kao jedan od najomiljenijih oblika kretanja ima sposobnost promijeniti zajednice u kojima živimo, od društvenog, ekonomskog do ekološkog načina.

 

Konferencija će se organizirati u svrhu širenja i razmjena znanja i iskustava, u svrhu predstavljanja ostvarenih rezultata.

 

Konferencija ima za cilj i uspostavljanje kontakata i suradnje među relevantnim dionicima.

 

 

Organizator konferencije je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

 

Više o Konferenciji doznajte na linku:

 

https://nacionalnabiciklistickakonferencija.com.hr/