NOVA GRADIŠKA: Započele radionice projekta "Reci: ŽELIM"

....

 

U prostorima Auto kluba Nova Gradiška je krajem veljače održana prva od radionica u sklopu projekta „Reci: ŽELIM!“, koji je sufinanciran sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Radionica je održana u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije.

 


Radionice su usmjerene na edukacije vozača i ostalih sudionika prometnih nesreća o komunikaciji s dispečerima hitnih službi radi učinkovitog pružanja bitnih informacija o sudionicima prometnih nesreća. Ovo će pomoći podizanju svijesti važnosti uloge putnika u vozilu tijekom vožnje, utjecaja na vozača i pružanja prve pomoći, čime će se povećati brzina i kvaliteta odaziva hitnih službi (PD12) i time smanjiti broj poginulih u prometu, brža reakcija za pružanje pomoći ozlijeđenim osobama.

 


Uz predavanje o posljedicama prometnih nezgoda, svi sudionici su sudjelovali u vježbi komunikacije sa stručnim službama te naučili postupke osnovnog održavanja života, samostalno i uz upotrebu uređaja AVD (automatskog vanjskog defibrilatora).

 

 

Uz znanje koje su stekli na radionici, svim sudionicima je podijeljena i sigurnosna oprema u vidu reflektirajućih oznaka i sigurnosnih prsluka, kojima će se povećati njihova vidljivost, a time i sigurnost u prometu.