KOPRIVNICA: Edukacija o prometnoj kulturi za najmlađe

Dana, 29. i 30.04.2021.god. policijske službenice za prometnu preventivu Postaje prometne policije Koprivnica održale su edukativno predavanje polaznicima Dječjeg vrtića „Tratinčica“ u Koprivnici, predškolskih skupina.

 

Zajedničkim obilaskom ulica u zoni vrtića djeca su učila o pravilnom kretanju pješačkim stazama, prelasku preko obilježenog pješačkog prijelaza i tamo gdje ih nema, semaforiziranim raskrižjima te značenju prometnih znakova.

 

 

Djeca su učila i o sigurnoj vožnji biciklom, te su još jednom upozorena da moraju nositi zaštitnu kacigu, reflektirajuće prsluke noću i prilikom smanjene vidljivosti, Djeca su upozorena kako su još premala za samostalno kretanje prometnicama. Kade se prevoze u osobnim automobilima moraju biti smješteni u dječjim sjedalicama i vezani sigurnosnim pojasevima na pravilan način.

 

 

Prilikom šetnje djeca su pokazala zavidno znanje iz prometnih propisa te sama uočavala prometne prekršaje ostalih sudionika i shvatila koliko je opasno neodgovorno se ponašati u prometu.