JAKŠIČ: Akcija prometne prevencije - "Stani. Pogledaj. Mahni."

Cilj ovog projekta je pokazati i objasniti djeci koja su slabo vidljiva mjesta oko kamiona te dodatno naglasiti opasnost stajanja na tim mjestima

 

 

 

U utorak 14. lipnja 2022. s početkom u 9 sati u Osnovnoj školi „Mladost“ u Jakšiću u zajedničkoj suradnji PU požeško-slavonske s nositeljem projekta Volvo Hrvatska održano je edukativno predavanje.

 

 

Naime, u razdoblju od 13. do 19. lipnja na području PU požeško-slavonske se provode pojačane aktivnosti ROADPOL-a usmjerene upravo na teretne automobile/autobuse te se pored represivnih aktivnosti nalaže i provođenje preventivnih aktivnosti pa je tako s voditeljicom projekta iz Volva dogovoreno da se ova svjetski poznata aktivnost provede i uz sudjelovanje policijskih službenika.

 

 

Na današnjem edukativnom predavanju učenicima od prvog do četvrtog razreda je u teorijskom djelu prezentirana interaktivna priča uz pomoć prostirke i igračke kamiona, a u praktičnom djelu pokazan je demo teretni automobil kako bi se djeca iz prve ruke mogla uvjeriti i educirati kako se ponašati u prometu prilikom susreta s teretnim automobilom.

 

 

Cilj ovog projekta je pokazati i objasniti djeci koja su slabo vidljiva mjesta oko kamiona te dodatno naglasiti opasnost stajanja na tim mjestima.

 

 

Sudjelovalo je 105 učenika i na samom kraju učenicima su podijeljeni promotivni materijali i diplome o sudjelovanju.