Bicikliranje je sigurnije, ljepše i zdravije u prirodi nego na gradskim prometnicama!

Dani cikloturizma u Rastokama od 18. do 20. svibnja: Ovogodišnja konferencija održava se pod sloganom „Time to go green“ i tematski je posvećena programima i planovima za razvoj turističke infrastrukture i proizvoda kojima će se dodatno naglasiti održivost cikloturizma i velika dodana vrijednost za destinacije.

 

Jedina hrvatska konferencija posvećena cikloturizmu ove će se godine u svom četvrtom izdanju, održati u prekrasnim Rastokama, od 18. do 20. svibnja.

 

Na samoj konferenciji, pod sloganom ˝Time To Go Green˝, ključni će dionici iz područja cikloturizma predstaviti svoja dosadašnja iskustva u razvoju destinacija i turističkih proizvoda, analizirati potencijalne dodane tržišne vrijednosti kao i važnost održivosti za budućnost turizma, prezentirati mogućnosti korištenja potpora koje se otvaraju u bliskoj budućnosti te pokušati potaknuti dionike na dodatno podizanje svijesti o društvenim i ekonomskim potencijalima cikloturizma.

 

Dani cikloturizma održavaju pod pokroviteljstvom Regionalne turističke zajednice Karlovačke županije kao ovogodišnjeg domaćina te Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture kao dugogodišnjih partnera. Karlovačka županija, smještena u geografskom i simboličnom „srcu“ Hrvatske, zahvaljujući svojim prirodnim ljepotama i sustavnom radu dionika u turizmu, razvija se u nezaobilaznu destinaciju outdoor turizma s velikim naglaskom upravo na cikloturizam.

 

 

Program trodnevne konferencije bogatiji je nego ikad prije te obuhvaća predavanja i prezentacije u okviru kojih će se predstaviti razvojni planovi Ministarstva turizma i sporta te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture vezani uz održivi (ciklo)turizam, iskustva i koncepati razvoja hrvatskih, ali i inozemnih destinacija, ogledni primjeri provođenja cikloturističkih programa od strane turističkih agencija, inovativni pristupi osmišljavanju i promociji cikloturističkih sadržaja te mnoge druge teme obogaćene studijskim izletom i vožnjama, ali i brojnim prilikama za razmjenu iskustva i druženje. Na konferenciji će, osim dionika iz Hrvatske, sudjelovati i predavači iz Slovenije i Bruxellesa, čime je ona od ove godine dobila i međunarodni karakter.

 

Kao potvrda važnosti cikloturizma, ali i relevantnosti teme, na glavnom konferencijskom danu u četvrtak 19. svibnja 2022. sudjelovati će ministrica turizma i sporta, gospođa Nikolina Brnjac kao i županica Karlovačke županije gospođa Martina Furdek – Hajdin.